Få mere i pension ved at samle dine pensioner

Måske har du en pensionsopsparing fra et tidligere arbejde eller en privat opsparing i din bank, hvor renten er lavere. I PKA får du lige nu 7% i rente på din opsparing. Du skal især være opmærksom, hvis du har haft ansættelser af kortere varighed, hvor en lille opsparing nemt udhules af dyre gebyrer.

Det er nemt at samle ved at følge tre enkle trin.

Tre forklaringer

 
Se anbefaling

Spørgsmål og svar om at samle

Hvorfor skal jeg samle mine pensioner?

Der kan være mange penge at spare, hvis du samler dine pensionsordninger hos PKA. Du får også et bedre overblik over din pension – og du undgår, at din opsparing udhules af dyre gebyrer.

Du skal især være opmærksom, hvis du har haft ansættelser af kortere varighed. Eller måske har du en pensionsopsparing fra et tidligere arbejde eller en privat opsparing i din bank, hvor renten er lavere.

Spar penge og få 7% i rente
Ved at samle dine pensioner slipper du for at betale for administration mere end ét sted. Det sikrer dig en større opsparing til dig selv. Samtidig får du lige nu 7% i rente hos PKA.

  • Betal kun administrationsgebyr ét sted
  • Mere i pension til dig selv med 7% i rente
  • Bedre overblik over dine pensioner

 

Hvad kan jeg spare?

For hver ordning du samler hos PKA, kan du - alene ved at undgå administrationsgebyret - øge din pensionsopsparing hos PKA med:*

  • Du er 30 år og går på pension som 69-årig: 43.000 kr. mere i pension
  • Du er 40 år og går på pension som 69-årig: 29.000 kr. mere i pension
  • Du er 50 år og går på pension som 67-årig: 17.000 kr. mere i pension

* Beregningen er vejledende. I beregningen er der forudsat et årligt administrationsgebyr på 800 kr. svarende til gennemsnittet for administrationsgebyr i pensionsbranchen. Beløbet er beregnet ud fra en række forudsætninger, herunder omkostninger og kontorene for et gennemsnitligt medlem i PKA. Vær opmærksom på, at du kan have nogle rettigheder i det afgivne pensionsselskab, som du skal tage hensyn til, når du samler dine pensioner hos PKA.

Hvad koster det at samle mine pensioner hos PKA?

PKA tager ikke penge for at flytte dine pensionsordninger fra andre selskaber eller fra din bank. Dog er der flere pensionsselskaber og banker, som tager et engangsgebyr for at flytte din opsparing til PKA.

Du kan sansynligvis flytte din pensionsordning fra dit tidligere selskab uden at betale gebyr til dem i op til 3 år efter dit seneste jobskifte.

Hvordan kommer jeg i gang?

Du kan nemt samle dine pensioner på PKA’s selvbetjening. Her får du et samlet overblik over dine pensioner. Du bliver guidet igennem 4 trin, inden du beslutter dig for at samle dine pensioner.

Når du logger ind med nemID, kan du se:

  • Om du har pensionsopsparinger i andre selskaber
  • Om du kan flytte dem
  • Om det er en god idé for dig at samle

Vi går først i gang med at samle dine pensioner, når du godkender med NemID. Er du i tvivl, om du skal samle dine pensioner, så ring til os. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Start selvbetjening

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Der kan ske ændringer i din udbetalingsalder, når du samler dine pensioner. Det gælder især, hvis du har planer om at gå tidligt på pension. Er du i tvivl om din udbetalingsalder, så kontakt vores rådgivere i PKA.

Hvordan er du dækket af dine forsikringer?
Der kan være forskel på dine dækninger fra det ene selskab til det andet. Det kan være størrelsen på udbetaling - fx ved kritisk sygdom, eller hvis du på grund af sygdom ikke længere er i stand at arbejde (tab af erhvervsevne). Kontakt vores rådgivere i PKA, hvis du er i tvivl om dine forsikringer. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

 

Hvad med mine forsikringer?

Der kan være forskel på dine dækninger fra det ene selskab til det andet. Det kan være størrelsen på udbetaling fx ved kritisk sygdom, eller hvis du på grund af sygdom ikke længere er i stand at arbejde (tab af erhvervsevne). Kontakt vores rådgivere i PKA, hvis du er i tvivl om dine forsikringer. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Hvad tager PKA for at passe på mine penge?

Alle pensionsselskaber og banker tager penge for at administrere dine pensionsordninger. PKA har sænket omkostningerne til administration med 30% over de sidste 5 år. Den gennemsnitlige administrationsomkostning i PKA er nu på 365 kr. om året.

Hvornår skal jeg ikke samle mine pensioner?

Når du er tæt på din folkepensionsalder, og din ordning samtidig er oprettet før år 2000, skal du være forsigtig med at samle dine pensioner. Tal med en rådgiver hos PKA, før du samler dine pensioner. Hvis du er syg, er det også en god idé at tale med en rådgiver i PKA.

Slip for de dyre gebyrer

Jo yngre du er, når du samler dine pensioner, jo flere penge kan du få i pension til dig selv.

Jo færre pensionsordninger, des færre gebyrer skal du betale til administration. Det er ikke ualmindeligt at betale omkring 800 kr. i årligt administrationsgebyr for hver ordning, du har hos andre selskaber.