Med en sammenlægning vil du som medlem få en stærk pensionskasse, der består af fire ligesindede faggrupper: Sygeplejersker, lægesekretærer, farmakonomer og radiografer. For alle fire faggrupper gælder det, at ingen bliver stillet ringere end før fusionen.
Ingen ændringer, og ingen bliver stillet ringere
I praksis vil den eventuelle fusion ikke medføre store forandringer for dig. Du er stadig i en pensionskasse i PKA, du har fortsat samme muligheder for rådgivning, service og selvbetjening – og du vil også stadig være medejer på lige fod med alle øvrige medlemmer i pensionskassen. Den pensionsordning og de forsikringer, du har, ændrer sig heller ikke.
Alle faggrupper er repræsenterede
Efter en sammenlægning af pensionskasserne vil farmakonomerne overgå fra direkte demokrati, med fx stemmeret på generalforsamlinger, til repræsentativt demokrati, hvor medlemmerne i stedet vælger et antal delegerede, der så sammen med alle andre delegerede udgør generalforsamlingen. Det betyder, at medlemmer vil kunne stille op som delegeret eller stemme på andre opstillede. Delegerede kan stille forslag på generalforsamlingen. Som medlem kan du stadig deltage i generalforsamlinger og blive hørt ved at kontakte en delegeret, som kan stille forslag på dine vegne. Delegerede er valgt for fire år ad gangen.
Ny rolle for farmakonomer: Delegerede
Hvis sammenlægningen bliver vedtaget, skal farmakonomerne vælge delegerede, som indtræder i gruppen af delegerede i pensionskassen. Delegerede har indflydelse på, hvordan pensionsordningen skal se ud – fx hvor mange penge der skal bruges til henholdsvis alderspension og dækninger ved sygdom, førtidspension og død. De delegerede har også indflydelse på pensionskassens vedtægter, som fx indeholder regler om, hvem der kan optages som medlemmer, bestyrelsens sammensætning, delegeretvalg og generalforsamlingen.