PKA’s kommentar til dom i straffesag om bedrageri og mandatsvig i Genan

Retten i Viborg har i dag afsagt dom i straffesagen mod Bent A. Nielsen, der var tiltalt for bedrageri og mandatsvig af særlig grov beskaffenhed, og Bjarne Nielsen, der var tiltalt for medvirken til bedrageri, i forbindelse med deres roller i miljøvirksomheden Genan.

Da sagen opstod, var PKA en betydelig investor i Genan, og i dag er PKA eneejer af virksomheden.

Retten i Viborg har fundet Bent A. Nielsen skyldig i bedrageri og mandatsvig af særlig grov beskaffenhed. Han er idømt seks års fængsel. Bjarne Nielsen er fundet skyldig i medvirken til bedrageri og er idømt tre års fængsel.

I PKA er vi tilfredse med, at retten har fastslået, at Bent A. Nielsen har begået bedrageri og mandatsvig af særlig grov beskaffenhed, og at Bjarne Nielsen har medvirket til bedrageri. Deres handlinger har haft store konsekvenser for Genan, for selskabets banker og ikke mindst for PKA og vores investering i virksomheden. Derfor mener vi, at det er vigtigt at få rettens ord for, at Bent A. Nielsen og Bjarne Nielsens handlinger var ulovlige.

Siden sagen kom frem, har PKA sammen med Genans nye ledelse og medarbejdere samt virksomhedens banker fokuseret på at få genoprettet virksomheden. Det er lykkedes, og Genan er i dag fri af krisen og fremstår som en sund virksomhed med god indtjening. I sidste årsregnskab kunne Genan fremvise vækst på både top- og bundlinjen.