Pensioner samles i rekordtempo

Alene i 3. kvartal i år har 3.000 medlemmer flyttet pensioner til og fra PKA for 400 mio. kr. I alt har 13.000 medlemmer flyttet pensioner for 1,5 mia. kr., siden kampagnen blev skudt i gang i januar 2012.

​PKA’s medlemmer gør i høj grad de kritikere til skamme, der mener, at medlemmer ikke gider tage stilling til at samle deres pensioner.

PKA’s 260.000 medlemmer gør det, og de gør det i stigende grad. Siden pensionsbranchens kampagne for at samle små, hvilende pensioner blev skudt i gang i januar 2012, er der blandt PKA’s medlemmer samlet flyttet 1,5 mia. kr. til og fra PKA fordelt på ca. 13.000 pensionsordninger.

I de seneste tre måneder har hele 3.000 medlemmer flyttet pensioner til og fra PKA for 400 mio. kr. Trafikken af flytninger er gået fra at være ligeligt fordelt til og fra PKA til i stigende grad at være flytninger til PKA fra andre pensionsselskaber.

”Der er ingen tvivl om, at kampagnen har haft effekt. Udviklingen tog fart fra og med 2. kvartal 2012, hvor vi for alvor rullede informationen ud til vores medlemmer og siden er det blot eskaleret mere og mere,” siger PKA’s medlemschef Britt Brandum og tilføjer:

”Vi har ved enhver mulig lejlighed omtalt det fornuftige i at samle pensionerne til det selskab, man aktivt indbetaler til. Det betyder færre omkostninger og et bedre overblik for den enkelte,” siger Britt Brandum.

Hun påpeger, at PKA netop har udsendt årsbreve til samtlige 260.000 medlemmer, hvori der bliver sat fortsat fokus på muligheden for at samle sine pensioner et sted.

”Det bliver spændende at se, om brevene kan være med til at få den positive udvikling med at samle pensionerne til at fortsætte og måske oven i købet eskalere yderligere,” siger Britt Brandum.

PKA opererer hverken med en max grænse på 20.000 kr. eller med gebyrer på at modtage eller afgive pensioner. Godt halvdelen af flytningerne til og fra PKA ligger over 20.000 kroners grænsen, som altså ikke er en grænse i PKA.