Kontorenten tredobles i 2014

PKA har besluttet at løsne lidt på det stramme greb, der har været om kontorenterne de seneste år. I 2014 bliver kontorenten på 7,6% før skat (6,5% efter skat).

”Vi har på trods af gode investeringsresultater været bundet af branchens aftale med regeringen om en kontorente på 2% til udgangen af 2013,” siger adm. direktør Peter Damgaard Jensen. ”Derfor er økonomien nu så stærk, at vi har besluttet sig for en ekstra stor kontorente på 7,6% i 2014.”

Sidste år havde pensionskassen et afkast på 13,7%. Året før var det på 9,4%.

”Det er meget stærke resultater, og da vi samtidig har lave omkostninger og styr på risikovurderingerne, så har vi fundet, at tiden er til at løfte kontorenten – ja faktisk mere end tredoble den i forhold til 2013. Det er vi meget tilfredse med set i lyset af, at vi i disse år samtidig er nødt til at hensætte store summer til den stigende levealder,” siger Peter Damgaard Jensen.

Det betyder, at der flyttes godt 6 mia. kr. fra PKA’s reserver til medlemmernes reserver i løbet af 2014. Konsekvenserne er, at de yngre medlemmers pensioner vil stige. Det skyldes, at de fleste af dem på forhånd har indregnet en lavere rente end de 7,6%.

”Anderledes stiller det sig for de fleste af de ældre medlemmer. De har en høj renteforudsætning, og for deres vedkommende har de seneste års lave kontorente ikke været nok til at honorere deres pensioner. Den høje kontorente i 2014 retter en del op på dette, men vi mangler et stykke endnu, før der er plads til regulering af deres pensioner. Men vi er kommet et stort skridt i den rigtige retning.”